Duyurular

SARI SİYAH DERGİ 13. Sayı 'Sarkılar Seni Söyler'10.12.2013

Merhaba,
“Şarkılar seni söyler” sayımız, adından da anlaşıldığı gibi müzikle dolu. Öyle ki, konu müzik olunca bir adım öteye geçip dergimizi, içine interaktivite katarak sesli (müzikli) hale bile getirdik. Basılı bir derginin bu derecede “dinlenebilir” olması durumu sanırım ilk defa yapılıyor. En azından bu yoğunlukta ve bizim ulaşabildiğimiz bilgilere göre.

Nasıl Dinleyeceksiniz?

Tahmin edeceğiniz gibi, bu sayının konularında pek çok müzisyen ve şarkının adı geçmekte. Biz de istedik ki, sizler o yazıyı okurken bahsi geçen şarkılar da size eşlik etsin.
Okuduğunuz konuların içine rahatlıkla fark edeceğiniz QR kodlar yerleştirdik. Tek yapmanız gereken bilgisayarınız, tabletiniz ya da akıllı telefonunuzun kamerasına ve bir QR kod okuyucu program yardımıyla bu kodu okutmak. (QR kod okuyucu pek çok program var. Bazılarını ücretsiz ve çok hızlı indirebiliyorsunuz.) Barkod okunduğunda karşınıza o parçanın yer aldığı YouTube sayfası çıkacak. Bazı kodlarda tek bir şarkının linki var. Ancak bir yazıda sayıca çok şarkıdan bahsedilmişse, o sayfaya koyduğumuz kodun sizi ulaştırdığı YouTube sayfasında bu sefer pek çok şarkıdan oluşan bir liste olacak. Kullandığınız aracın özelliğine göre parçaları arka arkaya (ya da listede atlamalar yaparak) dinleyebileceksiniz veya dinlemek istediğiniz şarkı için tekrar liste sayfasına dönmeniz gerekecek. Anlatması karışık gözükse de, kullanması çok kolay.
QR kod indirme imkanı olmayan okuyucularımız (artık dinleyicilerimiz de diyebilirim sanırım) için her yazının sonuna ilgili YouTube sitesinin linkini de koyduk. Bu linkleri ayrıca ekte bulabilirsiniz.

Yeni Sayının Konusu

Bir sonraki sayımızda şu soruyu soruyoruz: “Benimle oynar mısın?” Homo Ludens “oynayan insan” kavramından hareketle, insan oyun ilişkisini ele alacağız. Çocukluğumuzdaki oyunlara, oradan lisedekilere keyifli bir yolculuk yapacak, yolculuğumuzda sahne sanatlarına, sinemaya ve sanatın diğer dallarına da uğrayacağız.
Oyunlar zaman makinesi gibidir, oyuncuyu öyle bir mekan ve zamanın içinde gezdirir ki, oynayan geri dönmek istemez. Tıpkı müzik gibi. Bir şarkı dinlersiniz, zamanda ve mekanda bir aralık açılır ve sizi başka bir yere, başka bir zamana götürür. Güz sayımızın götürdüğü keyifli yerlerde görüşmek üzere. İyi okumalar ve dinlemeler.

Tansel Atasagun’87
SARISİYAH Dergisi Genel Yayın Yönetmeni


Tüm Duyurular
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA