Kurucu Başkanımız Öner Demirci'yi Ölümünün 1. Yılında Saygıyla Anıyoruz11.08.2017

Derneğimizin kurucusu , sevgili Öner Abimiz tam bir yıl önce bugün ani bir ölümle aramızdan ayrıldı.
Yaşamını Sarı Siyahlıların dayanışmasına, değerler çerçevesinde birliğine adamış olan abimizi saygı ve özlemle anıyoruz.

Öner Demirci, liderlik vasfı ve çalışkanlığı ile 1922 yılında kurulmuş, ancak 12 Eylül 1980 sonrasında tüm dernekler gibi kapatılmış olan İEL Mezun ve Mensupları Cemiyeti’ni, 1987’de İstanbul Erkek Liseliler Derneği (İELDER) adıyla yeniden kurdu ve 6 yıl süreyle de büyük bir özveriyle kurucu başkanlığını yürüttü.

Daha sonra çekirdeğini yine Sarı Siyahlıların oluşturduğu ve ülkenin her köşesindeki gençlere ulaşmak üzere yola çıkan 1884 Vakfı’nı kurdu. Kuruluş süreçleri 2003 yılında tamamlanan Vakfın büyük sosyal projelerine imza attı.

( Ayrıntılı Özgeçmişi için : http://www.ielder.org.tr/iyb-detay.aspx?ID=15)

Demirci, kendini tanıyan herkesin büyük sevgi ve saygısını kazanmış, Sarı Siyahlı camianın boşluğu hiç dolmayacak bir büyüğü, asla unutulmayacak “Öner Abi”sidir.

Hatırası önünde saygı ile eğilirken, bize göstermiş olduğu yolda değerlerine sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Ekte 1884 Vakfı ile birlikte hazırlamış olduğumuz, Web sitemizde yer alan video filmi yeniden paylaşıyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla

İstanbul Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulu adına