Duyurular

Üyelerimizin Bilgisine23.05.2018

Sevgili Sarı Siyahlılar,

30 Mayıs 2018 akşamı İelim Derneği adı verilen sözde ''mezunlar derneği'' tarafından okulumuzda iftar, akşam ve teravih namazı içerikli bir program düzenleneceğini, arkasından derneğin tanıtımının ve üye kaydının yapılacağını öğrenmiş bulunuyoruz.

Adı geçen dernek geçtiğimiz yaz aylarında, çoğunluğu genç mezunlardan oluşan bir grup tarafından gizli tutulan bir finans kaynağı ile kurulmuştu. Herkese açık olan İELDER Genel Kurulunda liste hazırlayıp aday olmak imkanı varken ayrı bir dernek kurarak paralel oluşum yaratmayı seçen bu derneği hiç bir şekilde tanımayacağımızı ve muhatap kabul etmeyeceğimizi daha önce çok net bir şekilde belirtmiştik.

Okulumuzun, öğrencilerin ve genç mezunların ciddi ihtiyaçları varken, bunlara katkı yapmak yerine ayrı daire kiralamak ve kaynakları bölmenin hiç bir haklı yanı olamaz.

Bu derneğin okulumuzda etkinlik düzenleyeceğini öğrenir öğrenmez, İELDER Yönetim Kurulu olarak hemen Sayın Müdür Hikmet Konar ve Sayın Başyardımcı Metin Kuş’la buna izin verilmemesi için iletişime geçtik. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulunu da bilgilendiren bir metni kendilerine ilettik.

Bu metinde özetle ;

Okulumuzun mezunlarını 96 yıldır başarıyla temsil eden tek derneğin İstanbul Erkek Liseliler Derneği (İELDER) olduğunu,

farklı adlarla kurulan derneklerin Okul Müdürlüğü’nce resmen tanınmaması, okulda her hangi bir etkinlik yapmalarına asla izin verilmemesi gerektiğini belirttik.

Ayrıca okulumuzun laik ve çağdaş eğitim ilkelerinin özenle korunması için tüm mezunlar olarak kararlılıkla mücadele edeceğimizi ifade ettik.

İdareyle görüşmelerimiz devam etmekte olup gelişmelerle ilgili sizleri bilgilendireceğiz.


Tüm Duyurular
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA