İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

AYŞEGÜL ARSOY

Ayşegül Arsoy, 28 Ağustos 1970 tarihinde İstanbul´da doğdu. Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu'ndan sonra 1981’de İstanbul Erkek Lisesi'ne başladı ve 1988 yılında İEL dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi, Kimya ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde çift ana dalda öğrenim gören Ayşegül, 1993’de üniversiteyi bitirdi ve ardından 1993-1994 yıllarında ABD'deki Purdue Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldı. Daha sonra BÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde doktora yaparken, aynı zamanda Sabancı Holding'de çalışmaya başladı ve Güler Sabancı ile birlikte Sabancı Üniversitesi’nin kuruluş süreçlerinde aktif görev aldı. Gerçek bir eğitim gönüllüsü olan Ayşegül, geçirdiği bir ameliyat sonrası, 21 Şubat 1998 tarihinde maalesef aramızdan ayrıldı.

Lise öğrenimi boyunca arkadaşları arasında çok sevilen ve sosyal bir kişilik olan arkadaşımız; halk oyunları grubu, okulun ilk söz (şiir) korosu ve müzik korosunda yer aldı. Vefatından sonra Afyon’da ailesi tarafından açılan ”Ayşegül Arsoy Yatılı İlköğretim Okulu”nda halen öğrenim gören kız öğrenciler, Ayşegül’ün ismini yaşatmaya devam etmektedirler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA