İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

MEHMET ALİ TAŞATAN

Mehmet Ali Taşatan, 22 Subat 1970’de İstanbul‘da doğdu. Fındıkzade İlkokulu’ndan sonra 1981 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ne başladı ve 1988’de buradan mezun oldu.

Aynı yıl ODTÜ Makina Mühendisliği’ne başlayan Mehmet Ali, üçüncü sınıfta okulu bırakarak gerçek tutkusu olan müziğe yönelmek istedi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü’ne başladı. Çok iyi piyano çalan, özellikle de klasik müziğe düşkün ve besteleri olan arkadaşımız, konservatuarda okurken Ortaköy’deki bazı mekanlarda da grubuyla birlikte müzik yapıyordu. Bu dönemde, erkenden kaybettiği beyin cerrahı babası gibi kendisi de çok genç yaşta ve acı bir tesadüf sonucu beyin tümörü nedeniyle 4 Aralık 1998 tarihinde vefat etti.

İEL yıllarında en zeki, en hareketli, en yaratıcı ve en başarılı öğrencilerden biriydi. Aynı zamanda çok mütevazi ve paylaşımcı bir kişiliğe de sahip olan Mehmet Ali; arkadaşlarını evine toplar, onlara fizik, matematik anlatırdı. Dönemin favori TV dizisi Hayal Adası'ndan esinlenenler, kısa boyu dolayısıyla ona "Tatü" ismini takmışlardı. Sevgili Tatü futbol maçlarında da genellikle kaleye geçer ve dövüş sanatlarındaki becerisiyle maçların kaderini değiştirmeyi bilirdi. Onunla yaşadığımız güzel anıları hiç unutmayacağız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA