İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

M. Yavuz Sabuncu

1948 yılında İstanbulda doğmuştur. Sultanahmet İlkokulunu bitirdikten sonra 1959 yılında İstanbul Erkek Lisesine girmiş ve 1966 yılında edebiyat şubesinden mezun olmuştur. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesine kaydolmuştur. 1970 yılında siyaset ve idare bölümünü bitirmiş ve bu fakültenin siyasi ilimler doktora programını seçmiştir.

1971-1972 ders yılında Avusturya hükümetinin burslusu olarak Linz sosyal bilimler yüksek okulunda misafir öğrenci olarak bulunmuştur. Avusturya dönüşü, 1974 yılında kısa bir süre banka müfettiş yardımcılığı yapmış ve 1976 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi Anayasa Hukuku kürsüsüne asistan olmuştur.

1979 yılında doktorasını tamamlamış.; 1990 yılında aynı dalda doçentliğe; 1995 yılında da profesörlüğe yükselmiştir.

1984 ve 1986 yıllarında Avrupa Konseyinde, 1989 da DAAD’den aldığı burslar ile Almanyada kısa süreli bilimsel çalışmalarda bulunmuştur.

2000-2005 yılları arasında Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölüm başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca Siyasal Bilgiler Fakültesi dergisi yayın kurulu başkanlığını yürütmüştür.

Siyasal Bilgiler Fakültesinde anayasa hukuku dersleri verirken, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuri- yeti Yakın Doğu Üniversitesinde aynı dersi veriyordu.

Siyasi İlimler Türk Derneği, Tesev Vakfı, Türkiye Barolar Birliği insan hakları araştırma ve uygulama merkezi akademik ve bilimsel danışma kurulu ve Türk-Alman kamu hukukçuları forumu üyeliklerinde bulunmuştur. Çok sayıda makalesi, bir çevirisi ve basılmış 5 kitabı vardır.

Bu kitaplar; Anayasa Hukukuna Giriş, Çağdaş Devlet Düzenleri, Seçim Sistemleri, Siyaset Bilimine Giriş ve Türk Anayasa Sistemi adlarındadır.

Okul yıllığında arkadaşları onun hakkında şöyle yazmışlar.

Sınıfın asabi çocuğu. Alimallah kızdımı boyunuza, gücünüze bakmaz, yapıştırır bir tane. Fakat Yavuz’un dövüştüğü anlar azdır. Fikrini kaba kuvvetle savunmayı sevmez. Ela gözlü, kızıl sakallı Yavuz’un en büyük tutkusu iktisat. Onun istatistikleri sayesinde okul münazara- larında finale kadar eriştik.

Yavuz sınıfın şık çocuğu. Orijinal buluşları vardır. İtalyan, Fransız, İngiliz modası demez, hepsini tek bir giysi üzerinde birleştirir. Ondan dolayı Yavuz’un üzerindeki giysiden rastlanmaz başkasının üzerinde. Yavuz sınıfın realist çocuğu. Kolay mat edemezsiniz Yavuz’u. Düşündüğünü saklamaz ve hemen yüzünüze karşı söyler. Sınıfın gerçekten sevilen tiplerinden olan Yavuz’un her bakımdan sanatkarlık yönü de olup, yüksek bir estetik zevki vardir, ultramodern olmak üzere. ilerisinin iktisatçısına mutlu yarınlar diliyoruz.

Evli ve bir çocuğu olan Yavuz Sabuncu 2006 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek 12.2.2007’de 58 yaşında vefat etmiştir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA