İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

Erkal Özden

1949 yılında Eskişehir’de doğmuştur. İlkokulu İstanbul Vezneciler İlkokulunda bitirdikten sonra 1960 yılında İstanbul Erkek Lisesinde orta öğrenimine başlamıştır.

Lise 1. sınıfında iken Türk Folklor Kurumunun halk oyunları okuluna devam etmiş ve dönem sonunda okul birincisi olarak mezun olmuştur. Daha sonraki yıllarda okulumuz öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunları grubunu çalıştırmıştır.

1968 yılında mezuniyeti sonrası İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde yüksek öğrenimine başlamıştır.Öğrenimi sırasında Cemal Reşit Rey ve Erol Günaydın’ın üretmiş oldukları “İstanbul Masalı” adlı oyunun kadrosuna dahil olmuş ve reji asistanlığı görevini üslenmiştir. Bu oyun Roma ve Londra’da oynanmış ve büyük beğeni kazanmıştır.

1971 ile 1977 yılları arasında Haldun Dormen’in asistanı olarak; radyo programları, TV dizileri, reklam filmleri ve gazino programı organizasyonlarında çalışmıştır. Bu yoğun çalışmalar nedeniyle İşletme Fakültesinden 1976 yılında mezun olabilmiştir.

Askerlik görevinden döndüğünde 10 yıl süreyle ahşap inşaat malzemeleri ticareti yapmıştır. İşyerini kapatarak 1992 yılından itibaren Tarih Vakfında İstanbul Dergisinde reklam müdürü, daha sonra yayın üretim sorumlusu olarak çalışmıştır.

1977 yılında Folklor Kurumunda tanımış olduğu Zümrüt hanım ile evlenmiştir. Bu evlilikten 1977 doğumlu Hande (İTÜ Çevre Mühendisliği) ve 1980 doğumlu Gamze (Marmara Üniversitesi Gazetecilik) adlarında kızları olmuştur.

Erkal Özden yakalandığı Covid nedeniyle 23 şubat 2021 tarihinde vefat etmiştir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA