İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

NEŞE OZAN

Neşe Ozan, 11 Temmuz 1960 tarihinde Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Fatih Oruçgazi İlkokulu’nda tamamladıktan sonra 1971 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ne başladı ve 1978 yılında da 6 Fen A şubesinden mezun oldu. ODTÜ Metalürji Mühendisliği’nde başladığı yüksek öğrenimine, bir yıl sonra tekrar üniversite sınavı ile kazandığı İTÜ Maden Fakültesi Metalürji Mühendisliği bölümünde devam etti ve 1984 yılında buradan mezun oldu.

Önceleri Nasaş Aluminyum Sanayii ve Derimod’da çalışan arkadaşımız daha sonra çeşitli görsel ve yazılı basın kuruluşlarında gazetecilik, habercilik ve program yapımcılığı ile uğraştı. Sevgili Neşe başı dimdik karşıladığı kanserle olan savaşını, ne yazık ki 19 Eylül 2014 tarihinde kaybederek aramızdan ayrıldı.

Yasemin isminde bir kızı olan arkadaşımız, kuşağının en mücadeleci isimlerinden biriydi. Demokrasi, özgürlük, insan hakları ve kadın hakları için uzun yıllar canla başla çalıştı ve çok emek sarf etti. Özellikle yaşamının son döneminde Sulukule Platformu’nda büyük mücadeleler vererek önemli farkındalıklar yarattı. Çevresindeki herkesin büyük sevgi ve saygısını kazanmış olan Neşemiz, tüm dostları tarafından büyük bir özlemle anılmaktadır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA