İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

SERDAR EFE

Serdar Efe, 18 Şubat 1959 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Fatih Nişancı Mehmet Paşa İlkokulu’ndan sonra 1970 yılında başladığı İstanbul Erkek Lisesi’den 1978 yılında mezun oldu.

Aynı yıl başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümünü 1982’de bitiren ve daha sonra aynı bölümde restorasyon alanında yüksek lisans yapan Serdar, iş yaşamını kendi kurduğu mimarlık ofisinde başarılı bir serbest mimar olarak sürdürdü. Aynı zamanda Haecker Mutfak Malzemeleri’nin Türkiye dağıtımını da yapan arkadaşımız, tedavisi olmayan hastalığı nedeniyle 25 Temmuz 2013’de hayatını kaybetti.

Elektronik dünyasındaki gelişmeleri çok yakından takip eden, dolmakalem koleksiyonu yapan ve fotoğraf çekme konusunda da son derece deneyimli olan Serdar, seyahat etmeyi çok severdi. Yakın arkadaşları arasında, yaşam tarzı ve entelektüel zevkleri nedeniyle kendisine "Lord" diye hitap edilirdi. Lisede çoğunluğa göre farklı uğraşıları olan, bilimsel deneyler yapan, Tübitak’tan ödül alan ve “büyük adam” olacağına kesin gözüyle baktığımız arkadaşımızı her zamanki ciddi duruşu ile hiç unutmuyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler