İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

ENGİN ÖNDEREN

Engin Önderen, 8 Temmuz 1967 tarihinde İstanbul´da doğdu. Çapa İlköğretim Okulu'ndan sonra 1977’de İstanbul Erkek Lisesi'ne başladı ve 1984 yılında mezun oldu.

Üniversite sınavında Türkiye sıralamasının en üstlerinde yer alarak kazandığı İstanbul Tıp Fakültesi'nde, bilim adamı kimliği ve verimli çalışmaları ile Deneysel Tıp Araştırma Merkezi'nde birçok başarıya imza attı. 1986'da Tıp Öğrencileri Bilimsel Araştırma Ödülü ile İstanbul Tıp Fakültesi Araştırma Ödülü'nü aldı. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında yayınlanan 7 ayrı çalışması ile "Süper Öğrenci" ünvanına layık görüldü. Kısa yaşamına sığdırdığı onca başarı ile adına yakışan bir ömür sürdü, ancak engin ruhunu taşıyamadı vücudu ve ışığa yürüdü vakitsizce… Ne yazık ki henüz öğrenciyken, 12 Şubat 1989’da aramızdan ayrıldı.

Belki de okul sıralarında tam olarak tanıyamadığımız Engin’i çok özel anılarla hatırlıyoruz bizler. Sömestr sonrası ciltlettirerek getirdiği ev ödevi ile, öğretmenlerin genel kültürümüzü zorlayan sorularında ona dönen gözlerimizle, çözümü imkansız gözüken bir fizik sorusunu yanıtlarken ya da sınav öncesi kendisinin de bilmediği bir kuramı kanıtlama mucizesi ile... Onunkisi saf, berrak bir öyküydü ve bizlere kalan da onu tanımış olmanın gururu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler