İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

BAŞAR ARIKAN

Başar Arıkan, 9 Şubat 1969 tarihinde İstanbul’da doğdu. Maçka İlkokulu’nda başladığı ilköğrenimini, 3. sınıftan itibaren devam ettiği Özel Dost İlkokulu’nda tamamladı. 1980 yılında girdiği sınavlarda, yabancı dilde eğitim yapan çok sayıda okulu kazanmasına rağmen, babasının okulu olan İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih etti ve 1987’de 6 Fen D şubesinden mezun oldu.

İTÜ Makina Mühendisliği bölümüne 1987 yılında başlayan arkadaşımız, ne yazık ki burada ancak bir yıl okuyabildi. Otomobillere olan tutkusuyla da bilinen Başar, geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu henüz 19 yaşındayken, 25 Ekim 1988 tarihinde hayatını kaybetti.

İEL yıllarında bazen haylazlığıyla öğretmenleri çileden çıkarsa da bir yandan akılcılığı elden bırakmayan Başar, zekası ve çalışkanlığı sayesinde derslerinde her zaman başarılı bir öğrenciydi. Beklenmedik çıkışları ve yanıtlarıyla, hayat sevgisi, tatlı serserilikleri, otomobil ve hız tutkusuyla, aynı zamanda da orijinal hatta dahice sayılabilecek sıra dışı düşünceleriyle anılarımızda hep yaşayacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA