İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

HALİL YAĞCI

Halil Yağcı, 18 Aralık 1958’de Bursa’da doğdu. Bursa, Mustafakemalpaşa İlkokulu’ndan sonra 1970’de İstanbul Erkek Lisesi’ne başladı. İEL’de öğrenimi boyunca daimi yatılı olarak okudu ve liseden 1977’de mezun olana kadar daimi yatılı yatakhanelerinin abisiydi.

İÜ Kimya Bölümü’nde 1977’de başladığı üniversite eğitimine terör olayları nedeniyle devam edemedi ve 1979 yılında başladığı Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1984’de mezun oldu. Daha sonra Balıkesir'de serbest diş hekimi olarak çalıştı. Ayrıca Bursa'da dededen kalma arazilerinde çiftçilik yaptı. Yöresel ürünlerin yanı sıra "kuşkonmaz " gibi farklı ürünler yetiştirmek onu heyecanlandırırdı. Çok genç yaşta sigara ile tanışmasının sonucu denebilecek akciğer kanseri nedeniyle 16 Ağustos 2009'da onu kaybettik.

Kızı Gökçe Acil Tıp Uzmanı, oğlu Hüseyin Bilge ise Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği öğrencisi olan Halil; kalp kırmayan ve her zaman gönül almayı bilen üslubuyla büyüklerin dostu, küçüklerin ise ağabeyiydi. Daimi yatılı olduğundan Ahmet Güneş hocayla sık sık polemiğe girer ve herkesi gülümsetirdi. Masa tenisinde okulu temsil eden 2-3 kişiden biriydi, ayrıca futbol ve Fenerbahçe’ye düşkündü. Bir de çok sevdiği Türk sanat müziği repertuarı ile dost meclislerinde hala onun yokluğunu hissediyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA