İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

KENAN AYDEMİR

Kenan Aydemir, 1961 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul Yıldız İlkokulu'nda tamamladıktan sonra 1972-73 öğretim yılında İstanbul Erkek Lisesi'ne başlayan arkadaşımız, lise son sınıfta, tam da mezun olmak üzereyken ve çok üzücü bir olay sonucu, 20.Haziran.1979 günü hayatını kaybetti.

Arkadaşımız; inandığı değerler uğruna, her türlü baskıya direnmeyi ve devrimci mücadelenin içinde yer almayı seçmişti. Daha güzel bir dünya ve Türkiye için, insanın insanı sömürmediği bir düzeni mümkün kılabilmek yolunda yaşamını yitirdi.

Kenan; tam bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye hayal ediyordu. Kadın haklarından, ezilen ulusların haklarına, emek mücadelesinden, akademik demokrasi çabalarına kadar hemen her alanda daha mutlu ve aydınlık yarınlara ulaşma düşleri kuruyordu. Kısacık yaşamını yitirmesinin üzerinden bu kadar uzun bir zaman geçmesine rağmen; fikirleriyle, güçlü, cesur, onurlu duruşuyla, bütün arkadaşlarının sevgisi ve saygısıyla, yüreklerde yaşamaya devam edecektir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA