İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

LEVENT DİRİM

Levent Dirim, 30 Nisan 1960 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul Ataköy’de tamamlayan Levent, 1971 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ne başladı ve 1978 yılında 6 Fen C şubesinden mezun oldu.

Aynı yıl, hedeflediği gibi Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nde yüksek öğrenimine başladı. Ancak ne yazık ki üniversiteye başladıktan sadece bir yıl sonra, 20 Eylül 1979 günü, talihsiz ve çok üzücü bir olay sonucu genç yaşta aramızdan ayrılarak İEL’78 döneminin ilk ve en erken kaybı oldu.

Lise arkadaşları tarafından her zaman sevgi ile anımsanan Levent; basketbol, yelken sporları ve otomobillere meraklıydı. Sarı saçları, mavi gözleri, deri ceketi ve kovboy çizmeleri ile tam bir Avrupalı gibi görünen Levent’e, Sultanahmet’teki seyyar satıcıların kaval satmaya çalışmaları ise hoş bir anı olarak hala hafızalardadır. Okuldaki lakabı “sarı” olan Yeşilyurt’un bu bitirim delikanlısı, özellikle lise son sınıfta derslerden çok sıkılır ve sürekli olarak okulda geçirdiği günlerin anlamsızlığından yakınırdı. Yine de hiç kaybetmediği neşesi, iyiliksever kişiliği, vefakarlığı ve içten dostluğu ile gönüllerde taht kurmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA