Duyurular

Derneğimizin Görüşleri4.05.2016

Sevgili Sarı Siyahlılar,

Son günlerde  sosyal medyada okulumuzla ilgili paylaşılan iddialar ve yorumlar nedeniyle derneğimizin görüşleri, yaptıkları ve planladıkları hakkında  sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Ülkemizde iktidarın tüm kamu ve eğitim kurumları, üniversiteler, basın vb. üzerindeki etkileri herkesin malumudur.

Esas üzerinde tartışılması gereken en önemli konu, hepimizin gözbebeği İstanbul Erkek Lisesi’nin bu etkilerden nasıl korunabileceğidir. Herkes olumsuzlukları paylaşmayı, bireysel reaktif  tepkileri ve umutsuz söylemleri bir yana bırakarak, yapıcı ve proaktif önerilerini gündeme taşımalıdır. 

Kutlu Doğum Haftası sırasında başlayan tepkiler, Ekşi Sözlük’te yayınlanan iddialar üzerine dernek olarak hemen harekete geçtik.

25 Nisan’da genç mezunların, İstanbul Lisesi Öğrenci Birliği’nin (İLÖB), her görüşten öğrenci ve mezunların geniş katılımıyla dernekte bir toplantı düzenlendi. Daha sonra Okul Aile Birliği (OAB) ile iletişime geçildi. Müdür Başyardımcısı Metin Kuş ve Müdür Hikmet Konar ile görüşmeler yapıldı.

İddiaların çoğunun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimat ve yaptırımlarından kaynaklandığı öğrenildi. Okul Müdürlüğüne, yönetimin öz iradesini bu kuralları, öğrencilerin aktivitelerini ve yaratıcılıklarını geliştirecek şekilde esneterek kullanması konusundaki beklentilerimiz iletildi.

Ülkemizde  oluşan gerginlik ve kutuplaşmanın aksine, Okul Müdürlüğü ve ilgili diğer kamu kurumları ile diyalog, karşılıklı anlayış, olumlu iletişim ve etkileşim içinde olmamız gerektiğine inanıyoruz.

Lisemiz öğrencilerinin ve mezunlarının arasına siyasi görüş, dini inanç, yaşam tarzı ayrılıklarının girmesine izin vermemeli,  herkes diğerinin kendini ifade etme özgürlüğüne saygı göstermeli, tüm İEL’liler elele vererek ülkemizde kardeşlik ve barış ortamının oluşmasına örnek ve öncü olmalıdır.

Lisemizin değerlerini, geçmişten gelen çağdaş ve aydınlanmacı geleneğini korumak, 132 yıldan beri olduğu gibi, bugün ve yarın da, bilimin ışığından kopmayarak,  toplumsal sorunlara duyarlı,  sorgulayıcı, özgür düşünceye sahip bireyler yetişmesini sağlamak için hepimize büyük görevler düşmektedir.

Önce birim-sınıf ve dönem temsilcilikleri şeklinde derneğimizde örgütlenerek neler yapabileceğimizi tartışalım. Örneğin her sınıf veya dönem adına burslar verilebilir, kitap, dergi, öğrenci kulübü aktivitelerine sponsorluk yapılabilir. Ders dışı zamanlarda satranç, tiyatro, sinema vs. gibi sanatsal ve kültürel aktiviteler için özel öğretmenlere ihtiyaç vardır. Hiçbir şekilde destek sağlanamayan ve toplamda büyük meblağ tutan bu gider kalemi, mezunlar tarafından üstlenilebilir.

Ayrıca gelecek dönem başından itibaren, öğrencilere yönelik bir dizi kariyer geliştirme, ağabey-ablalık, mentor-koç etkinliği planlanmaktadır. Mezunlarımız, yüksek öğrenim, staj, lisansüstü eğitim ve mesleki deneyimlerini paylaşmak üzere davet edileceklerdir.

Mutlaka bizim aklımıza gelmeyen bir çok farklı öneriyi daha,  beyin fırtınası ve ortak akılla bulabilir, birlik, beraberlik ve sinerji ile hayata geçirebiliriz.

Sizleri bir kez daha derneğimizde örgütlenmeye, birey veya grup bazında hazırlayacağınız projelerinizi bizimle paylaşmaya, okulumuz için aktif çalışmaya, maddi ve manevi destek olmaya çağırıyoruz. Ülkenin en önemli eğitim kurumlarından biri olan İEL’nin en güçlü ve en kalabalık paydaş grubunu oluşturan biz mezunlar, teamül ve işleyişte yönlendirici güce sahip olabiliriz.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ.

Sevgi ve saygılarımızla

İstanbul Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulu adına

Başkan Feyza Erkan'73


Tüm Duyurular
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA