Yatakhane Ağabey/Ablalığı ve Hekimliği Projesi1.11.2013

Mayıs ayında pilot uygulama olarak başlattığımız yatakhane ağabey/ablalığı ve hekimliği projesine lisede eğitimine devam eden yatılı kardeşlerimizden gelen geri bildirimleri de dikkate alarak son halini verdik.

Gerçekleştirdiğimiz pilot uygulama ve öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda yatakhane ablalığı/ağabeyliği projesinde 25-40 yaş aralığındaki mezunlarımızın görev almalarının daha faydalı olacağı tespit edilmiştir. Yatakhane ağabey/ablalığı projesi kapsamında görev almak isteyen mezunların tercihleri de dikkate alınarak bir takvim hazırlanacak olup bu takvime göre sırası gelen mezunlar o geceyi yatakhanede geçirip yatılı öğrencilere ağabey/ablalık yapacaklardır.

Yine yatakhane hekimliği projesinde görev almak isteyen doktor mezunlarımızın tercihleri de dikkate alınarak bir takvim hazırlanacaktır. Doktorlarımız hazırlanacak takvime göre belli aralıklarla yatakhaneyi ziyaret edip öğrencilerin varsa sağlık problemlerini dinleyip, gerekli yönlendirmeleri/tavsiyeleri yaparak yardımcı olacaklar. Bunun dışında uzmanlık alanlarına göre doktorlarımızın çağrı üzerine yatakhanedeki öğrenciler için faydalı olabilecekleri bir doktor ağı oluşturulması hedeflenmektedir.

Bizimle beraber çalışmak isteyen mezunlarımızın 11 Kasım 2013 tarihine kadar mezuniyet tarihi, meslek ve yer almak istedikleri proje bilgilerini [email protected] adresine mail atmaları gerekmektedir.

Sevgi ve Saygılarımla,

Zeynep Erverdi'00