Duyurular

İEL Arşiv ve Dokümanter Çalışması Gönüllü Çağrısı19.09.2014

Sevgili Sarı Siyahlılar,

Okulumuz mezunları, İEL Dokümanter adıyla başlattıkları ve camiamıza ait bir arşiv de oluşturmayı hedefleyen projelerini derneğimizle paylaşmışlardır. Sarı Siyahlı mezunlar tarafından yeni mezunlarımıza ve okulumuzda okumakta olan genç kardeşlerimize Sarı Siyah ruhu ilk günkü heyecan ve duyguyla aşılamak, yıllar itibarıyla tüm mezunlarımızın okulumuzla ilgili bilgi ve farkındalığını aynı seviyeye taşımak amacıyla kurulan İEL Dokümanter okulumuzun tarihini kayıt altına almayı hedeflemektedir.

1958-1980 ve 1981-2015 dönemleri olmak üzere iki ana grup altında aşağıda yer alan alt başlıklar kapsamında çalışma yapılması planlanmaktadır.
 
- Almanlarla anlaşma ve sonrası eğitim
- Yatılılık Kültürü
- İEL'de sosyal faaliyetler
- Sakarya İzci Oymağı ve Çanakkale 
- Dergiler ve Yıllıklar
- Siyasi Yıllar ve Öğrenci Hareketleri
- 100. yılda İEL
 
Çalışmanın süresi Kasım 2014- Haziran 2015 olarak düşünülmekte olup, camiamıza ait bir arşivin oluşturulması konusunda yukarıda yer alan dönem ve alt başlıklar dahilinde gönüllü olarak çalışmak isteyen mezunlarımızın 31 Ekim 2014 Cuma gününe kadar dönemleri, destek vermek istedikleri alt başlıkları da belirterek [email protected] adresine mail atmalarını rica ediyoruz.  
Kasım ayı içerisinde gönüllülerle bir toplantı gerçekleştirilecek olup, proje detayları netleştirilecektir.
 
Sevgi ve Saygılarımla,
Zeynep Erverdi'00
İstanbul Erkek Liseliler Derneği Başkanı

Tüm Duyurular
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA