Duyurular

Müzik Sohbetleri28.10.2014

Sevgili Sarı  Siyahlılar,

İstanbul Erkek Liseliler Derneği olarak, öğrencilerimizi ve mezunlarımızı kültürel aktivitelerde bir araya getirmek üzere, 2014 – 2015 öğretim yılından başlayarak “Müzik Sohbetleri” adında yeni bir etkinlik serisine başlıyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde kültür ve sanat dünyasının önemli isimleri bizlerle bir araya gelecekler. Şarkılar dinleyeceğiz; eserler, yazıldıkları dönemler, ilham kaynakları,  hakkında sohbet edeceğiz, birbirimizi daha iyi tanıyacağız.
 
“Müzik Sohbetleri” etkinlik serimizin ilk konuğu Mozaik olacak. 1980’li yılların kapalı atmosferinde farklı bir müzik deneyen, bir çıkış yaratan nadir örneklerden biri olan Mozaik, 1983’teki ilk konserlerinde dünyanın çeşitli kültürlerinden folk şarkılarını kendine özgü çok sesli ve çok canlı vokal düzenlemeleriyle söyleyerek müzik hayatına başlamıştı. 1983 – 1990 yılları arasında 4 albüm çıkaran Mozaik, müzik hayatlarına grup olarak 1995 yılına kadar devam etti. Grup üyeleri, 1995 yılından bu yana farklı projelerde müzik ve sanat hayatlarını sürdürdü.  Grubun müzik yaşamı boyunca basılmış 4 albümü ve daha önce yayınlanmamış kayıtları Ada Müzik tarafından Mozaik Külliyat adıyla bu sene yeniden piyasaya sürüldü.
 
Mozaik, Türkiye müzik tarihindeki önemli ve benzersiz yerinin yanı sıra, İstanbul Erkek Lisesi için ayrı bir öneme sahiptir. Grup üyelerinden Ayşe Tütüncü, Serdar Ateşer ve Ümit Kıvanç okulumuzdan yetişen değerli müzik insanlarındandır.  

5 Kasım 2014 akşamı grup adına Ayşe Tütüncü, Saruhan Erim, Serdar Ateşer, Timuçin Gürer ve Ümit Kıvanç, “Müzik Sohbetleri”nin ilk etkinliğinde saat 19.00’da Celal Ferdi Gökçay Konferans Salonu’nda bizlerle olacak. Tüm öğrencilerimizi ve mezunlarımızı, okulumuzun müzik ve sanat dolacağı bu özel akşama davet ediyoruz.  
 
Sevgi ve Saygılarımla,
Zeynep Erverdi'00
İstanbul Erkek Liseliler Derneği Başkanı

Tüm Duyurular
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA