İstanbul Erkek Lisesi Camia Kurumlarının Ortak Duyurusu12.01.2017

Kamuoyuna,

Son zamanlarda, yurtta kalan yatılı bir İstanbul Lisesi öğrencimizin sosyal medyada yayılan mektubu üzerine, hem Camiamızı hem de Camiamız dışında olduğu halde konuya duyarlılık gösteren kişi ve kuruluşları İEL camiasının kurumları olarak bilgilendirmemizin yararlı olacağına inanıyoruz.

Okulumuzun bahçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu iki ayrı raporla tespit edilmiş olan pansiyon binamızın boşaltılması sonucunda, çok sevdiği yuvasından ayrılmak zorunda kalan, bu ayrılış sürecinin üzüntüsünü ve sıkıntılarını yaşayan bir öğrencimiz, duygularını paylaşmıştır. Bu paylaşım ve sonrasında ortaya çıkan gelişmelerin, şu ana kadar başarılarıyla, uluslararası nitelikteki eğitim kalitesiyle, bilime, kültüre, sanata verdiği önemli katkılarla ülkemizin önde gelen okulları arasında seçkin bir yere sahip olan İstanbul Lisesi hakkında olumsuz algı da oluşturacak niteliğe bürünmesi biz İEL Camiasını derin bir üzüntüye sevk etmektedir.

Başarılarla dolu 133 yıllık tarihi boyunca, aklı, bilimi, sorgulamayı, çağdaşlığı, dayanışmayı ve yurt sevgisini temel değerleri olarak benimseyen,  ''Nümune-i Terakki '' adıyla kurulmuş bulunan ve bu temelden gelen ruhuyla daima gelişimin, değişimin öncülüğünü yapan, renklerini Çanakkale’de küçücük bedenleriyle toprağa düşen şehit öğrencilerinden alan, Sakarya'da gösterdiği kahramanlıklarla bizzat Ata’sı tarafından kendisine tahsis edilen okul binasını bilim, kültür ve sanat yuvasına çeviren İstanbul Erkek Lisesi, öğrencileriyle, mezunlarıyla, velileriyle ve okul idaresiyle her türlü zorluğu yenebilecek güçte bir camiadır.

Şu anda İEL yurt binasının yeniden yapılma süreci Sayın Okul Müdürümüz tarafından takip edilmektedir. Bir mezunumuz yeni yurt binasının yapımını üstleneceğini beyan etmiştir. En büyük dileğimiz, bürokratik işlemlerin çok kısa sürede bitirilerek, inşaatın hızla tamamlanabilmesi ve geçici olarak yerleştirildikleri yurtlarda kalan öğrencilerimizin bir an önce kendi pansiyon binalarına dönebilmeleridir.

Öğrencimizin mektubunda bahsedilen Çapa Yurdu'nda onarım sürecinde karşılaşılan sorunlar, tadilatın bitmesi ve yurt yönetiminin destekleriyle önemli ölçüde çözümlenmiş bulunmaktadır. Ayrıca Camia kurumlarımızdan olan İstanbul Erkek Liseliler Derneği ( İELDER), İstanbul Erkek Lisesi Okul Aile Birliği ( İELOAB ) ve İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) okulumuz öğrencileriyle ve idaresiyle sürekli iletişim halinde olup, gereksinimlerini karşılamak üzere destek vermekte, sorunların çözümü için işbirliği yapmaktadır.

Öğrencilerimizin geçici olarak kaldıkları yurtlarda karşılaştıkları sorunları gidermek ve hafifletmek için çalışmalarımız sürmekte olup, tüm imkanlar değerlendirilmektedir.

Saygı ile duyurulur.

İELDER      İELEV      İELOAB