Duyurular

NİÇİN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDİYORUZ?11.02.2013

 Sevgili Sarı Siyahlılar,

Olağanüstü Genel Kurul kararı aldığımızı geçtiğimiz günlerde kısa bir duyuru metniyle sizlere bildirmiştik. Ancak, ilerleyen günlerde üyelerimizin “olağan dışı” gelişmelerin anlatılması yönlü taleplerinin arttığını gördük.

2011 yılı Aralık ayındaki Genel Kurulda seçilerek göreve başlamış, Sarı Siyahlı topluma en iyi şekilde hizmet etmeyi hedeflemiştik. Yeni eğitim sistemine ve SBS’nin kaldırılmasına bağlı olarak okulumuzun konumunun sorgulandığı bir ortamda görevimizin daha zorlu hale geldiğinin bilincindeydik.

Yönetim dönemine başladığımız günden bu ana kadar ısrarla şunu savunuyoruz: İstanbul Erkek Lisesini yaratan şey, yurdun tüm noktalarından zengin yoksul ayırmaksızın tüm öğrencilere açık bir devlet lisesi olması ve bununla beraber öğrenci seçiminin genel ve denetlenebilir bir eleme yöntemiyle yapılmasıdır. Biz, bu iki unsura dokunacak her modeli, projeyi kabul etmediğimizi ısrarla vurguladık ve okulun geleceğini yeni eğitim yasasının olumsuz olabilecek etkilerinden koruma amaçlı çalışmaları hızlandırdık, İELDER-İELEV-OAB’ ni bir araya getiren bir Eğitim Komisyonu kurulmasına ön ayak olduk. Bize göre Sarı Siyahın tüm kurumları bir araya gelerek, güç birliği yaparak sorunun çözümüne katkılar oluşturabilirdi. Eğitim Komisyonu ortak bir hedefe kilitlenmişti; “Okulumuz zengin-yoksul, şehirli-taşralı ayrımı olmaksızın, denetlenebilir bir sınavı başaran halk çocuklarının okulu olma özelliğini sürdürmelidir.” Bu amaçla MEB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde görüşmeler başlatıldı. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da yardımı istendi, isteği üzerine çalışmalarımızı, okulumuzun korunmasına yönelik temel taleplerimizi özetleyen yazılar gönderildi.

Eğitim Komisyonu çalışmalarını sürdürürken, derneğimiz YK üyelerinden birinin görevlendirilmediği halde dernek YK üyesi kartvizitini kullanarak resmi makamlardan randevular aldığını ve görüşmeler yaptığını tespit ettik. Bu kişinin Eğitim Komisyonu’nun onaylamadığı “üstün yetenekliler okulu” projesini Sarı Siyahlı toplumun ortak düşüncesi gibi resmi makamlara sunmaya çalışması hassasiyetimizin daha da artmasına neden oldu. “Üstün yetenekliler ” projesi MEB bünyesinde halen çalışmaları sürdürülen, aynı zamanda tartışılan ve belirsizlikler taşıyan bir projedir.

 

Dernek Yönetim Kurulu’nun 54 toplantısından 46’sına mazeretsiz olarak katılmayan bu kişinin OAB ile toplantılar düzenlediği ve Eğitim Komisyonu’nda yer almayan 2 mezunumuzun da katılımıyla kurumların iradesini by pass ederek okulun geleceğini tehlikeye sokabilecek çalışmalar yaptıkları OAB’nin derneğimize gönderdiği Sarı Siyah ruhuna ve geleneklerine ters düşen bir yazılı metinle gün ışığına çıktı ve OAB takındığı bu aceleci “kararlılık” bizi camianın dağıtılması tehdidiyle karşı karşıya geldiğimiz düşüncesine sevk etti. Bu nedenle okulun görebileceği zararları önlemek amacıyla Genel Kurul iradesine vakit kaybetmeksizin başvurmanın görevimiz olduğuna karar verdik. Geçtiğimiz hafta aynı kişilerin Sarı Siyahın iradesini by pass ederek resmi makamlara “Üstün Yetenekliler Okulu” raporu sunmuş olmaları Olağanüstü Genel Kurul kararımızın doğruluğunu kanıtlar mahiyettedir.

Çalışma dönemimiz süresince bizlere inanan, güvenen, destekleyen tüm Sarı Siyahlılara teşekkür ediyor, Olağanüstü Genel Kurul’un en geniş katılımla gerçekleşmesini ve seçilecek yeni yönetimin başarılarla dolu bir süreç yaşamasını diliyoruz.

Saygılarımızla,

İstanbul Erkek Liseliler Derneği Yönetim Kurulu


Tüm Duyurular
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA