Duyurular

Okulumuzun Yatakhane Destek Kampanyası Duyurusu25.07.2019

Değerli  Sarı Siyahlılar,

Bildiğiniz üzere, okulumuzun yatılılar sorunu geçtiğimiz yıllarda sizin desteklerinizle çeşitli yollar bulunarak ve son sene özel yurt tutularak atlatılmıştı. Ancak yıkılan yatakhane binamızın yerine yenisi yapılana kadar daha uygun bir çözüm aranmaktaydı. Çünkü özel yurtta okulumuzun öğretmenleri nöbet tutamıyordu.

Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul İdaresi ve Okul Aile Birliği (OAB), kiralanmak üzere okula yakın yurt arayışına girdi. Ancak uygun bina bulunamaması nedeniyle  Okulumuzun İran Konsolosluğu tarafındaki ek binanın Erkek Yatakhanesine çevrilmesine karar verdiler. ( Bu ek bina daha önce Dernek ve Vakıf tarafından ve son yıllarda yemekhane olarak kullanılmaktaydı. )

Yeni öğretim dönemi başlangıcına kadar İstanbul dışından gelen yaklaşık 130 erkek öğrencinin pansiyon ihtiyacı (yatakhane, duş, wc) karşılanması için bu binanın tümüyle elden geçirilmesi gereklidir.

Kız öğrenciler Cağaloğlu Anadolu Lisesi Yurdunda kalmaya devam edecektir.

Pansiyon olarak, mevcut elektrik ve ısıtma sisteminin yenilenmesi ve yeni bir sıcak su sistemi kurulması gereken bu binada duşlar, WC’ler ve tüm ıslak alanlar yeniden yapılarak, binanın içi MEB yönetmeliğine uygun tadil ve tefriş edilecektir.

Eş zamanlı olarak,  eskiden  büyük yemekhane olan bu günkü kantin yeniden yemekhane olarak hizmet vermeye hazırlanacaktır. 

Okulumuzun bu yoğun çalışmasına camia kurumları ve bireyler destek vermektedir. 

Geçen sene özel yurt desteği çağrımızda toplanan şartlı bağışlarınızdan tüm harcamalardan sonra  kalan 100.000 TL derneğimiz tarafından bu projeye aktarılmaktadır.

Benzer şekilde OAB tarafından 300.000 TL ve IELEV tarafından 200.000 TL kullandırılmaktadır. Projenin bütçesi 920.000 TL dir. 

Kalan 320.000 TL nin tedarik edilebilmesi için Sarı Siyah Destek (SSD) Kampanyası açılmıştır. ( https://www.sarisiyahdestek.com/p/yuvamiza-donuyoruz/?section=home)

Arzu edenler arkadaşlarıyla da  paylaşarak bu bağlantıdan doğrudan bağış yapabilirler. 

Saygıyla bilginize sunarız.

 

İELDER Yönetim Kurulu


Tüm Duyurular
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA