İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

ATA MURAT SEL

11 ekim 1947 tarihinde ailesinin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. 1959 yılında giriş yaptığı İstanbul Erkek Lisesinde 4. sınıfa kadar devam etti ve 1969 yılında İstanbul özel Yeni Kolej’i bitirdi Daha sonra başladığı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden 1975 yılında mimar olarak mezun oldu.

İş hayatına bir alman ortak ile birlikte Almanya’ya mantar ihraç etme işiyle başladı. Akabinde dondurulmuş gida projesini hayata geçirdi ve küçük çapta bir fabrika kurdu. Son olarak iç mimari ve dekorasyon işleri ile uğraştı. Uzun yıllar üyesi olduğu Galatasaray kulübünde yüzme okulu genel sekreterliği ve bunun yanında fahri trafik müfettişliği yaptı. Gençlik yıllarında birkaç defa tiyatro oyunculuğu yaptı; “kanlı Nigar” tiyatro oyununda “laz” rolündeydi. Ayrıca basketbol, masa tenisi ve yüzme sporları ile de uğraştı. Çocuklara yardım etmeyi de severdi ve Yakacık Öksüzler Yurd’unun “Ata babası” idi.

1991 senesinde Antalya tatilinde aniden beyin anevrizması geçirir. Onun hayatının orada kurtulması ve ikinci hayatım dediği yıllara geçişi, sarı siyahlı arkadaşları Hasan Çadırcı ve Cevat Sedef’in tesadüfen aynı tatil köyünde olması ve yardımları sayesinde gerçekleşmiştir.

İstanbul Erkek Lisesi yıllarında bir akşam 5 arkadaşıyla okuldan kaçıyordu. Arka bahçedeki duvarı aşarak kaçarken bir anda deklanşörler çakmıştı. Ertesi sabah yüksek tirajlı bir gazetenin sayfasında arkadaşlarıyla birlikte fotoğrafları ve haberi yer almıştı. Aynı gün babası okula geldi ve sendemi okuldan kaçıyordun diyerek kızgınlığını gösterdi. Ata inkar edecekti ama; babası fotoğraftaki Ata’yı, annesinin örmüş olduğu ve ortasında bir çam ağacı motifinin yer aldığı kazağından tanımıştı.

1977 yılında eşi avukat Nur hanım ile evlendi. İşletme Fakültesi mezunu Burçin adında bir kızı ve Turizm Otelcilik okulu mezunu Arınç adında bir erkek çocuğu vardır.

Ata Murat Sel 7.10.2019 tarihinde uzun yıllar muzdarip olduğu koah hastalığı nedeniyle aramızdan ayrılmıştır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler