Mentor

İELDER Mentorluk Programı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında “Ağabey/Abla-Kardeş Programı” ile ilk adımları atılan ve her yıl yeni mentor ve menteelerin katılımıyla kendini geliştiren bir projedir.

Programın amacı; ortak kültür ve değerlere sahip İstanbul Erkek Liseli farklı kuşakları bir araya getirerek deneyim paylaşımını sağlamak, meslek seçimlerinde yeni mezun İstanbul Erkek Liselilere mentorluk yapılmasını desteklemek ve bu yolla daha bilinçli ve güvenli seçimler, mesleki iç görü, özgüven ve yüksek motivasyonla kariyer başlangıcı yapabilmelerini sağlamaktır.

Programa, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında 85 mentor ve 73 mentee , 2018-2019’da 75 mentor ve 75 mentee ve 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında 21 danışman mentor, 51 mentor ve 58 mentee katılmış ve başarılı uygulamalar gerçekleştirilmiştir.

2020-2021 döneminde; üniversite eğitimini sürdüren menteelerin yanı sıra, iş hayatına yeni başlamış mezunlarımızın da mentorluk desteği almasını hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi için mentor ve mentee başvuruları 5 Ekim 2020 tarihinde başlamıştır. 1 Aralık 2020’de eşleşme sonuçları duyurulacak ve yeni dönem başlatılacaktır.

Siz de bu programa mentor olarak değer katmak, mesleğiniz ile ilgili bir alanda eğitim gören menteenizle iletişim kurarak, mesleki deneyimlerinizi ve birikimlerinizi paylaşmak amacıyla destek vermek isterseniz Mentorluk Programımıza katılabilir, böylelikle dayanışmamızın daha da güçlü olmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Bize mentorluk@ielder.org.tr mail adresinden ulaşabilirsiniz.

İELDER Mentorluk Komisyonu Üyeleri:
Hilal Kalender’91
Mehveş Poda87
Mehmet Bera Toktaş19
Özden Ölmez'84
Veysel Ömer Erdil’18

MENTOR BAŞVURU FORMU https://forms.gle/Ur8xKAyKcxyQeuV48

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ MEZUNLARIMIZ İÇİN MENTEE BAŞVURU FORMU https://forms.gle/hvf8LHWTA4nienjL8

İŞ HAYATINDAKİ MEZUNLARIMIZ İÇİN MENTEE BAŞVURU FORMU https://forms.gle/46QCPRbSNVCA9Pwm8