İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

Naci Erdem Gökçe

Vildan ve Can Gökçe çiftinin ikinci çocuğu olarak 15 Aralık 1981 yılında İzmir'de doğan Naci Erdem Gökçe ilkokulu Göztepe'de, İlhami Ahmet Örnekal İlkokulunda okudu. Çocukluğu ve gençliği kardeşleri Zeynep Gökçe ve Barış Gökçe ile Feneryolu’nda geçti. 1992 yılında Ağabeyi Barış Gökçe'nin ardından İstanbul Erkek Lisesi'ni kazandı. Ortaokul ve lise eğitimini sürdürürken okul ve İstanbulspor kulüp takımında hentbol oynadı; takım kaptanlığı yaptı, okul dergisinde yazdı. Sakarya İzci Oymağı’nda uzun yıllar izcilik yaptı, kamplara katıldı. Doğaya aşkı sonraki yıllarda da sürdü, tırmanış ve kampçılık faaliyetlerinde bulundu. İlk gençlik yıllarından itibaren sol siyasete gönül vererek ÖDP saflarına katıldı, parti koordinasyonu içerisinde yer aldı. Lisenin ardından, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanarak öğrenim hayatına devam etti. Okul yıllarında cam endüstrisinde satış uzmanı olarak çalışmaya başladı. Bir yandan İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans eğitimine başladı. 2007'de askere gitti, döndükten sonra çeşitli şirketlerde çalıştı. Felsefeye duyduğu tutku sebebiyle 2013 yılında ÖSS'ye girerek Boğaziçi Felsefe Bölümü’nde okumaya hak kazandı. Boğaziçi’nden arkadaşlarıyla, yenilikçi bir soğuk demleme metodu geliştirerek Bulut Kahvesi projesini yarattı; bu ürünün satış ve pazarlamasını gerçekleştirdi. Yine okul dostlarıyla kurdukları atölyede müzik icra etti, şiirler; masallar yazdı, podcast’ler yayımladı. Son yıllarında tasarlamaya başladığı zanaat nesneleri seçkisine şekilatölye-putrats ismini verdi. Boğaziçi öğrenci hareketlerinde etkin bir rol üstlendi. 6 Aralık 2021 günü sonsuzluğa uğurlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler