İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

İsmet Erman Tanyıldız

1949 yılında İstanbulda doğmuştur. İlkokul sonrası 1960 yılında İstanbul Erkek Lisesinde orta öğrenimine başladı ve 1969 yılında mezun oldu. 1970 yılında başladığı Berlin Teknik Üniversitesi makine bölümünü 1979 yılında bitirerek endüstri mühendisi olarak diplomasını aldı.

Mezuniyet sonrası iş hayatına merkezi Hamburg’da olan özel bir eğitim kurumunda Berlin bölge müdürü olarak başlamış ve kısa bir süre sonra bu şirketin genel müdür yardımcılığına yükselmiştir. 1983 yılında bu işinden istifa ederek ve şirket kurarak yine eğitim alanında serbest meslek hayatına geçiş yapmıştır.

1983 yılında Berlinde OTA meslek eğitim merkezi ltd. ve Leasing şirketlerini kurmuştur. 1984 yılında OTAG A.Ş. İstanbul olarak Kocaelinde otelcilik meslek okulunu açmıştır. 1988 yılında sualtı kaynak işleri için OTA Kaynakçılık, cam ve laser teknolojisinin giyim sanayinde uygulanmasına yönelik OTA model kalıpçılık şirketlerini kurmuştur. 1988 – 1992 tarihleri arasında da Maris Yachting ve OTA Catering firmaları ile faaliyette bulunmuştur.

1992 yılında şirketlerinin çoğunu kapatmış ve servetinin büyük bölümünü bağışlayarak OTA-Tanyıldız adındaki eğitim vakfını kurmuştur. Bu vakfın öz kaynakları ile gerçekleştirdiği projelerin bazıları: Saraybosnada 2 okul ve 1 talebe yurdu inşaatı, Polonya’da Slupsk şehrinde sokak çocukları projesi, Rotary Bayrampaşa klübü ile işitme özürlüler okulu projesi, Antalya’da deprem sonrası 600 depremzedeye ücretsiz meslek eğitim kursları, Kocaeli Üniversitesi talebe yurdu için 200.000 DM yardım, Akdeniz Üniversitesi Ermenek yüksek okuluna elektronik ve bilgisayar laboratuarları yapılması, Antalya’da bir otobüsü bilgisayar labaratuarına dönüştürerek depremzede kamplarında bilgisayar kursları verilmesi.

1982 yılında eşi Margit ile evlenmiş bu evlilikten 1982 doğumlu Fabian ve 1984 doğumlu Florian adlarında iki erkek çocuk sahibi olmuştur.

İsmet Erman Tanyıldız 19 temmuz 2021 tarihinde Berlin’de vefat etmiştir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA