İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

Ayşegül Arsoy

Ayşegül Arsoy 28 Ağustos 1970 yılında İstanbul´da doğdu. Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu'ndan mezun olarak yüksek bir puanla İstanbul Erkek Lisesi'ne girdi. Ayşegül öğrenim hayatı boyunca hep takdirlik bir öğrenci oldu. Beden Eğitimi dersini de diğer tüm dersleri kadar ciddiye alırdı; hatta haftasonları evde amuda kalkmayı çalıştığını bile bilirdik. Öğrenme konusundaki doğal yeteneği ve metodolojisi sayesinde, hayatı sadece ders çalışmaktan ibaret değildi. Kendisinin 10 alacağı çoğunlukla garanti olan sınavlara girmeden önce yaptığı şey, son ana kadar çalışmak değil, çevresindeki arkadaşlarına da moral motivasyon anlamında destek olmaktı. Her zaman arkadaşlarının da başarısından ve yeteneklerinden gurur duyduğu bir insan olmak, kuru kuruya yoğun ders çalışmakla mümkün olamaz zaten. Okulda halk oyunları grubunda, ilk söz (şiir) korosu ve ayrıca müzik korosunda aktif öğrenciler arasında yer aldı. Beden Eğitimi dersinde her dönem öğrendiğimiz hareketleri uygulamak için yapmamız zorunlu olan bireysel ve grup danslarında koreografi çalışması da yaptı. 1988 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden dönem ikincisi olarak başarıyla mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde hem Kimya ve hem de Endüstri Mühendisliği Bölümlerini birlikte okuyarak, 1993 ilkbaharında çift anadal diplomasıyla mezun oldu. 1993-94 döneminde Amerika'da Purdue Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Programını tamamladıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde doktora çalışmalarını sürdürürken, Sabancı Holding'de çalışmaya başladı. Güler Sabancı ile Sabancı Üniversitesi kuruluşu yönetim koordinasyonunda aktif görev aldı.

“Yapamıyorum” sözüne, “Demek ki yeterince istemiyorsun.” cevabını vermek, onun azminin, kararlılığının ve çalışkanlığının net bir göstergesiydi.

Bir Eğitim Gönüllüsü olan Ayşegül Arsoy 21.02.1998 tarihinde aramızdan ayrıldı. Onun ardından ailesi tarafından Afyon'da açılan “Ayşegül Arsoy Yatılı İlköğretim Okulu” bünyesinde kız öğrenciler halen yatılı olarak öğrenim görme şansına sahipler ve Ayşegül’ün ismini yaşatıyorlar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA