İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

Mehmet Ali Taşatan

Mehmet Ali Taşatan, lisemizin 88 mezunlarındandı. Dönemin en aktif, enerjik, çalışkan ve yaratıcı öğrencilerinden biriydi. Kısa boyundan dolayı, o dönem favori olan TV dizisi Hayal Adası'ndan esinlenen dönem arkadaşları ona "Tatü" lakabını takmışlardı. Mehmet Ali derslerdeki başarısının yanında çok iyi bir Kung-Fu öğrencisiydi. Mehmet Ali'nin ders aralarında çevirdiği Kung-Fu odaklı filmleri çoğu dönem arkadaşımız hatırlar. Futbol maçlarında hep kaleci olur, dövüş sanatlarındaki becerisiyle maçların kaderini değiştirmeyi bilirdi.

Aynı zamanda da çok iyi piyano çalardı. Özellikle klasik müziğe çok düşkündü. Lise sonrası ODTÜ makine mühendisliğini kazandı. Fakat ikinci sınıfta bu okulu terk ederek, gerçek tutkusu olan müziğe dönmek için İTÜ müzik konservatuvarının orkestra şefliği bölümüne girdi. Bu sırada amansız bir hastalığa yakalanarak çok erken yaşta aramızdan ayrıldı.

Onun ismiyle verilen bu bursun, yine onun gibi çalışkan, yaratıcı ve yurduna faydalı bir İEL’li yetiştirilmesine katkıda bulunmasını dileriz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA