İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

ÖNER DEMİRCİ

Öner Demirci, 5 Ocak 1942 tarihinde Rize’de doğdu. Öğretmen olan annesinin tayini ile taşındıkları Trabzon’da başladığı ilköğrenimini, İstanbul Sultanahmet Cevri Kalfa İlkokulu’nda tamamladı. Daha sonra ise 1953 - 59 yılları arasında İstanbul Erkek Lisesi’nde öğrenim gördü.

İTÜ’nün eski ismiyle Maçka Mimarlık Yüksek Okulu’ndan 1964 yılında mezun olan Demirci, bir süre çeşitli inşaat firmalarında çalıştıktan sonra Demirci İnşaat’ı kurdu. Sarı siyahlılar için yıllarca adeta bir karargah gibi olan Gayrettepe’deki bürosunda, 12 Ağustos 2016 günü, en keyif aldığı uğraşılardan biri olan kitabını okurken, masası başında hayata veda etti.

Kendisi gibi mimar olan Burak ve mühendis olan Emre isminde iki oğlu bulunan Öner Demirci, son derece dürüst, yapıcı, cömert ve yardımsever bir kişiliğe sahipti. Doğa gezilerini ve fotoğraf çekmeyi çok sever, hiç aksatmadan her sabah koşu yapardı. Lise yıllarında da hızlı koşması ve tez canlılığı nedeniyle arkadaşları tarafından kendisine ‘’tazı’’ lakabı takılmıştı.

Sarı siyaha adadığı yaşamı boyunca İEL’liler arasındaki birlik, dayanışma ve aidiyet duygusunu geliştirmek için büyük emekler veren Demirci, liderlik vasfı ve çalışkanlığı ile bu konuda çok önemli adımlar attı. 1922 yılında kurulmuş, ancak 12 Eylül 1980 sonrasında tüm dernekler gibi kapatılmış olan İEL Mezun ve Mensupları Cemiyeti’ni, 1987’de İstanbul Erkek Liseliler Derneği (İELDER) adıyla yeniden kurmayı başardı ve 6 yıl süreyle de kurucu başkanlığını yürüttü.

Daha sonra çekirdeğini yine sarı siyahlıların oluşturduğu ve ülkenin her köşesindeki gençlere ulaşmak üzere yola çıkan 1884 Vakfı’nı kurdu. Kuruluş süreçleri 2003 yılında tamamlanan vakfın, Gensor ve Burs projelerine çok önem verdi. Gensor (Gençlerin Ruhsal Sorunlarına Yaklaşım) projesi kapsamında yaklaşık 50 000 veliye ulaşıldı. Bursiyerlere sadece maddi değil, manevi anlamda da destek sağlaması ve onların sorunlarını birlikte çözme çabaları çok değerliydi. Demirci, tanıyan herkesin büyük sevgi ve saygısını kazanmış, sarı siyahlı camianın boşluğu hiç dolmayacak bir büyüğü, asla unutulmayacak “Öner Abi”sidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA