İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

ŞAHİN YILMAZBAYHAN

Şahin Yılmazbayhan, 28 Ocak 1954 tarihinde Gebze Pelitli’de dünyaya geldi. İlköğrenimini Sultanahmet 44. İlkokul’da tamamladıktan sonra 1965’de başladığı İstanbul Erkek Lisesi’nden 1972’de mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ndeki lisans eğitimini 1979’da bitirdikten sonra çeşitli firmalarda ve kendi işinde çalıştı. En uzun süre çalıştığı BASF Türkiye’den 2007 yılında emekli oldu ve maalesef 27 Kasım 2012 tarihinde de çaresiz hastalığı nedeniyle aramızdan ayrıldı.

Kendisi gibi İEL mezunu olan Can’00 ve Esin isminde iki çocuk babası olan Şahin Yılmazbayhan’a okul arkadaşları “Yılmaz” diye hitap ederlerdi. Lise yıllarında tiyatro kulübü, Sakarya İzci Oymağı ve basket takımında yer alan Yılmazbayhan’ın okuldaki lakabı da “pırtık” idi.

Tam bir sarı-siyah aşığı olan Yılmazbayhan, 1976’dan itibaren eski ismiyle İEL Mezun ve Mensupları Cemiyeti’nin, daha sonraki adıyla da İstanbul Erkek Liseliler Derneği’nin (İELDER) en aktif üyelerinden biriydi. 90’lı yılların başından 2007’ye kadar aralıksız olarak dernek yönetiminde görev aldı, 2006-2007 döneminde de dernek başkanlığı yaptı. Ayrıca genel sekreter, sayman ve veznedar olarak çalıştı. İstanbulspor Kulübü’nde ise 2010-2011 döneminde saymanlık, 2012’de ise 2. başkanlık görevlerinde bulundu. Yaşamının son döneminde İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı’nda mütevelli olarak yer alan Yılmazbayhan, ‘sarı-siyah’ın olduğu her yerde nöbet tutan gerçek bir görev adamıydı. Camianın Şahin Abi’si ve katkıları hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA