İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

RIFAT YENİDÜNYA

Rıfat Yenidünya, 14 Ekim 1968 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Fatih Hırka-i Şerif İlkokulu’nu bitirdikten sonra 1979 - 86 yılları arasında İstanbul Erkek Lisesi’nde öğrenim gördü.

İTÜ Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra yine aynı dalda yüksek lisansını tamamladı. Katıhal fiziği alanında da doktorası bulunan arkadaşımız, 2002 – 2010 yılları arasında Münih’teki Avrupa Patent Ofisi’nde çalıştı. Patent danışmanı olarak görev yaptığı Koç Grubu bünyesindeki İnventram İnovasyon & Proje Firması’nın yanısıra değişik şirketlere de fiberoptik ve lazer alanında danışmanlık hizmeti veren Rıfat, ne yazık ki 26 Ocak 2015 tarihinde geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu aramızdan ayrıldı.

Özellikle fen bilimleri ve fotoğrafçılık konularına büyük ilgisi vardı, ancak fotoğrafının çekilmesini hiç sevmezdi. Aslında farklı bir kişilik olarak lise arkadaşları tarafından pek de iyi anlaşılamamış olmasına rağmen onların kalplerinde iz bırakmış olan özel biriydi Rıfat. Küçük yaşlardan itibaren her konuyu araştırarak, sorgulayarak bilimsel yaklaşımı çok önemsemiş, daha sonraları da bilgisini paylaşarak gençlere yol göstermiş, onları motive etmiş ve yardımcı olmaya çalışmıştı. Kaybı ile tüm dostlarını çok üzen Rıfat, onların her beraberliğinde sevgi ve hüzünle anılmaktadır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler