İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

SERHAT YALÇIN

Serhat Yalçın 12 Eylül 1958’de İstanbul'da doğdu. Çapa İlkokulu’ndan sonra 1969 yılında girdiği İstanbul Erkek Lisesi’nden 1978’de mezun oldu. İEL’de okurken aynı zamanda konservatuarda keman eğitimi alan arkadaşımız, 1972’de Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışmasında birincilik kazanan İEL okul orkestrasında da keman çalmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü öğrencisiyken üniversite korosunu yöneten Serhat, onlarla birlikte 1979’da İspanya’daki üniversitelerarası korolar festivaline katıldı. Burada söyledikleri 6 sesli akapella ilahi ve kiliselerde davul eşligindeki cok sesli saz semaileri ile büyük ilgi topladılar. İşleri dolayısıyla bir süre Ankara, bir süre de İstanbul’da yaşayan arkadaşımız, son olarak Antalya’ya yerleşti ve hayata veda ettiği 20 Ocak 2010 tarihine kadar orada yaşadı.

İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda başarılı bir oyuncu olan ve besteleri ile Afife Jale ödülü alan oğlu Selim Can Yalçın ile her zaman gurur duyan Serhat, sanatçı kimliği, sevecen ve dost kişiliği ile tüm çevresi tarafından çok sevilen ve daima özlemle anılan bir arkadaşımızdır.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA