İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

ENGİN IŞIKSAL

Engin Işıksal, 15 Kasım 1959’da Eskişehir’de doğdu. Beşiktaş Şair Nedim İlkokulu’ndan sonra 1970’de İstanbul Erkek Lisesi’ne başladı. Tüm öğrenimini yatılı olarak geçirdiği okulumuzdan 1977 yılında derece ile mezun oldu ve DAAD bursuyla Almanya da okuma hakkı kazandı.

RWTH Aachen Fizik ve Matematik bölümlerini 1983’de bitirdi ve sonrasında yüksek lisans yaptı. 1991-1992 yıllarında da Tübitak destek bursuyla ETH Zürih’te doktorasını tamamladı. Doktorasının deneysel kısmını Cenevre’deki CERN’de (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) yapan arkadaşımız buradaki bazı araştırmalara da katkı sağladı. Türkiye’ye döndükten sonra 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde doçent, 2001 yılında da Marmara Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi’nde profesör oldu. 2006-2008 yılları arasında Dekan Yardımcısı olarak görev aldı. 3 Ağustos 2008’de ise ani bir kalp krizi ile aramızdan ayrıldı.

Kızı Cemre, MEF Üniversitesi Mimarlık öğrencisi olan Engin, liseden beri klasik müzik tutkunuydu. Lisedeyken Konservatuarda viyolonsel eğitimi aldı. Yabancı dillerle ilgilenir; Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Fince konuşurdu. Ansiklopedi okuyan ve pul koleksiyonu yapan arkadaşımızın en büyük merakları matematik ve fizikdi. Lise II. sınıfta dönemin efsane Fizik hocası Karl Benz'in sınıfına geçmek için şube değiştirerek, onunla birlikte Astronomi laboratuarını canlandırdı. Sonraki yıllarda da Benz ile dostluğu sürdü ve hoca onu "ein lieber und begabter Mensch" olarak tanımladı. Tahtaya geçip bizlere matematik ve fizik anlatan Engin ile olan anılarımız hala taptaze…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA