İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

MELODİ IŞIL GÜRBÜZ

Melodi Işıl Gürbüz, 7 Mart 1983 günü İstanbul’da doğdu. İlköğrenim hayatını başarıyla tamamladıktan sonra 1994’de İstanbul Erkek Lisesi’ne başladı. Maalesef henüz lisede okurken ve daha 16 yaşındayken, Yalova’da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybetti, babası Yalçın Gürbüz, annesi Esin Gürbüz ve dedesi Talat Karacasu ile birlikte…

Bu acı kayıpların ardından emekli öğretmen olan dedesi Hüdai ve babaannesi Melahat Gürbüz tüm mal varlıklarını Milli Eğitim Vakfı’na bağışlayarak Validebağ Huzurevi’ne yerleştiler. Eğitime destek olmak ve kaybettiklerinin anısını yaşatmak üzere Çekmeköy’de Öğretmen Melahat Hüdai Gürbüz İlkokulu’nu kurdular. Ve bu okulda öğrenim gören öğrenciler ile halen torunları Melodi ve ailesinin anılarını yaşatmaya devam ediyorlar.

Çalışkanlığından öte güler yüzü, naifliği ve güzel sesiyle lise yıllarımıza damgasına vuran Melodi’nin hayatının merkezinde her zaman müzik vardı. Aslen mühendis olan ancak hayatını müziğe adayan babası Yalçın Gürbüz’ün izinden yürüyen arkadaşımız, piyano çalıyor ve TRT Çocuk Korosu’nda şarkı söylüyordu. En büyük hayallerinden birisi ise caz şarkıcısı olmaktı. Ne yazık ki çok erken aramızdan ayrılan Melodi’mizi güzel sesi ve söylediği şarkılarla daima hatırlayacağız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA