İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

ALİ EMRE YILMAZ

Ali Emre Yılmaz 7 Ekim 1983 tarihinde İstanbul’da doğdu. Kızıltoprak Melahat Şefizade İlkokulu’ndan sonra 1994 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı ve 2002 yılında da mezun oldu.

ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine başlayan Ali Emre, 2003 yılında Mekatronik Yan Dal Programı’na kabul edildi. 2006 yılında mezun olduktan sonra iki yıl süreyle Tübitak-Sage’de çalıştı. Daha sonra kazandığı Monbukagakusho bursu ile 2008-2011 yılları arasında Tokyo Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi aldı ve döndükten sonra 2012 yılında Aselsan’da çalışmaya başladı. Genç yaşta geçirdiği talihsiz bir trafik kazası ile 2 Temmuz 2017 günü maalesef aramızdan ayrıldı.

Henüz 1 yaşında ve Selvi isminde bir kız çocuğu olan Ali Emre; okul yıllarında zekâsı, azmi ve çalışkanlığı ile en parlak öğrencilerden biriydi. Fenerbahçe aşkı, su altı dünyasına olan hayranlığı, astronomi ve fizik sevgisi ile bildiğimiz arkadaşımızın; yoyo, kart oyunları ve “Praxio” takma adıyla katıldığı bilgisayar oyunları özel ilgi alanlarıydı. Ali Emre’yi her zaman gülen yüzü, hazırcevaplığı ve yardımseverliği ile hiç unutmayacağız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA