İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

NADİR CAVİT KELİCEN

Nadir Cavit Kelicen, 6 Ocak 1936 tarihinde Yalova’da doğdu. İlköğrenimine Ankara Ulucanlar’da başladı ve daha sonra İstanbul Erkek Lisesi’nden 1955 yılında mezun oldu.

Önce İÜ Makine Mühendisliği’ni kazansa da doğa sevgisi ile Orman Fakültesi’ne yöneldi. Orman Yüksek Mühendisi olarak 1964 yılında mezun olduktan sonra Düzce-Bolu, Devrek-Zonguldak, Mengen-Bolu, Demirköy-Kırklareli gibi beldelerde görev yaptı ve hektarlarca ormanı ülkesine armağan etti. Ayrıca Mengen-Bolu Gentaş Fabrikasının kurucu müdürü ve Ramtaş Emprenye Fabrikası’nın genel koordinatörü olarak çalıştı. Ne yazık ki 2004 yılında, henüz 68 yaşındayken, akciğer kanseri nedeniyle aramızdan ayrıldı.

Özlem ve Pelin isminde iki kızı, Dilara ve Çınar isminde de iki torunu olan Kelicen, kızlarına her şeyden önce onurlu yaşamayı ve Atatürk sevgisini aşılamıştır. Kendisi son derece dürüst, zeki, cömert ve yardımsever bir kişiliğe sahipti. Fotoğraf makinası, bakır, olta, pipo, dolma kalem ve pul koleksiyonu yapar, ayrıca yemek yapmaya, güzel yazıya ve okumaya olan düşkünlüğü ile bilinirdi. Babasını erken yaşta kaybettiği için ağabeyi ile birlikte ailesine bakmak zorunda kaldığından, lise yıllarında hem çalışıp hem okumuştur. Tez canlılığı nedeniyle arkadaşları arasında ‘hayta’ lakabı ile anılan Kelicen, yaşadığı sürece her yıl İEL’in mezuniyet gecelerine katılmış ve arkadaşlarıyla birlikte lise yıllarını özlemle anmıştır. Sevenlerinin kalplerindeki yeri doldurulamayacak olan Nadir Cavit Kelicen’in anısı sonsuza dek yaşayacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA