İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

NİZAMİ ONDALIKOĞLU

Nizami Ondalıkoğlu, 27 Aralık 1952 tarihinde Erzincan’da doğdu. İstanbul’a taşındıktan sonra ilköğrenimini Balat Ulubatlı Hasan İlkokulu’nda tamamladı. 1965-69 yıllarında İstanbul Erkek Lisesi, daha sonra da Vefa Lisesi ve Bilir Koleji’nde okudu .

1974 yılında başladığı Hukuk Fakültesi’nde okurken bir yandan da İstanbulspor’da basketbol oynuyordu. En büyük tutkusu olan basketbolu, yıllarca İstanbulspor’un takım kaptanı olarak sürdürdü. Aynı zamanda babasının kurmuş olduğu Emanet Ardiyecilik firmasını İstanbul’da, özellikle kimyasal malzemelerin depolandığı en önemli ardiye haline getirdi. Ayrıca İkitelli OSB Depo ve Ardiyeciler Kooperatifi’nde kurucu başkanlık, Yüzyıl Işıl Okulları’nda da Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Kendisine bir türlü yakıştıramadığı hastalığı ile mücadelesini ne yazık ki 31 Temmuz 2018 tarihinde kaybederek hayata veda etti.

New York’ta avukatlık yapan Maya isminde bir kız evlat ve iki torun sahibi olan Nizami, dostlarına yüzlerce unutulmaz anı bıraktı. Sporcu kişiliğiyle bilinen sevgili “Nizo”, her zaman iyi bir sarı siyahlıydı ve yapıcı önerileri ile camianın gönlünde taht kurdu. Avukatlık yapmadı ama yapsa mutlaka iyi bir avukat olurdu. Ayrıca kalemi çok güçlüydü ve muhteşem yazılar, harika şiirler yazardı. İşte onlardan biri…

YAŞANMAMIŞ YAŞAMLARA
Saklan, 
Kendi arkana saklan.
Bedenini görsünler,
Ama kişiliğini göremesinler.

Kork, 
İçinden geldiği gibi yaşamaktan kork.
En uzağında kal yapabileceklerinin,
Kimseye tüy kadar yükü olmadı desinler
Arkandan…

Yaşanmamışlarla doldur hücrelerini 
Yer bırakma yaşanacaklara.

Sonra gelince vakit,
Al bir yığın dünya nimetini,
Hiçbirinin ambalajı açılmamış,
Dayan
Öbür dünyanın kapısına.
Bir melek çıksın karşına
Desin
Yazık,
Yok muydu alıcısı adreste…

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA