İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

DERYA UZGÖREN

Derya Uzgören, 01.12.1953 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Fatih İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, 1965 yılında başladığı İstanbul Erkek Lisesi’nden 1973 yılında mezun oldu.

Aynı yıl İÜ Gazetecilik ve Halkla İlişkiler YO’da (şimdiki ismiyle İÜ İletişim Fakültesi) başladığı lisans eğitimini 1977’de tamamladı ve basketbol federasyonu yöneticisi de olan babası gazeteci Dilaver Uzgören’in sahibi olduğu Son Saat gazetesinde stajyer olarak iş hayatına atıldı. Orada üstlendiği çeşitli görevlerden sonra sırasıyla Tercüman, Günaydın ve Bulvar gazetelerinin yazı işlerinde çalıştı. Yaklaşık 20 yıl sürdürdüğü gazeteciliğin ardından turizm ve sigortacılık alanlarında da çalıştı. Ne yazık ki 25 Aralık 2003 akşamı evinde geçirdiği beyin kanaması sonucunda aniden hayatını kaybetti.

Nazlı Uzgören Bıçakçı (İEL’99) isminde avukat bir kızı ve Viyana´da IT proje müdürü olarak çalışan Kerem Uzgören (İEL’04) isminde bir oğlu bulunan Derya’nın en büyük iki tutkusu İEL ve basketboldu. İEL Okul Aile Birliği ve İEL Mezunlar Derneği´nde görev yaptı. Ortaokul yıllarında başladığı aktif basketbol yaşamında; 1972-73 öğretim yılı İstanbul 1.si ve Türkiye 2.si olan İEL lise takımında yer aldı, İstanbulspor ve Darüşşafaka takımlarında oynadı. Ayrıca uzun yıllar profesyonel anlamda FİBA kokartlı basketbol hakemi olarak da çalıştı. Basketbol başta olmak üzere sporun pek çok dalı, turizm, seyahat, müzik ve mizah başlıca ilgi alanlarıydı. Derya, gerçek bir doğa ve hayvan dostuydu. Çok renkli, hareketli ve sevgi dolu kişiliğinin yanı sıra içten, dürüst ve esprili yaklaşımları sayesinde insanlarla çok kolay iletişim kurardı. Sporda hem rekabete hem de dostluğa önem verirdi. Her yıl İEL Aşure Günü’nde finali oynanan Selim Derya Uzgören basketbol turnuvası ile de ismi yaşatılan Derya, onu sevenler için unutulmaz bir arkadaştır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA