İsmi Yaşatılan Arkadaşlarımız

REŞTAN SÜDOR

Reştan Südor, 7 Eylül 1954 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Cengiz Topel  İlkokulu’nda tamamladıktan sonra 1965’de başladığı İstanbul Erkek Lisesi’nden 1973 yılında mezun oldu.

İÜ İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde başladığı lisans eğitimini 1977’de bitirdikten sonra kısa süreyle bir firmanın satış departmanında çalıştı. Daha sonra kendisi gibi İEL mezunu olan babası Mehmet Seyfettin Cahit Südor ile birlikte “Südor Boyaları” işletmesinde çalıştı ve maalesef 29 Ocak 2010 tarihinde henüz 56 yaşındayken geçirdiği beyin enfarktüsü sonrasında aramızdan ayrıldı.

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu Kerem ve Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Eren Reştan isminde iki oğlu ve Kayra isminde de bir torunu olan Reştan, tüm yaşamını bir basketbol tutkunu olarak geçirdi. 1972-73 öğretim yılında İstanbul 1.si ve Türkiye 2.si olan İEL erkek basketbol takımının kaptanıydı. İstanbulspor Basketbol takımında da uzun yıllar forma giyen arkadaşımız, her şeyden önce çok iyi bir sarı siyahlıydı. Kısa ömrünün neredeyse tümünü İstanbulspor’a adadı ve aynı zamanda Fenerbahçe’ye de gönülden bağlıydı. Kalıplara uymayan, farklı ve aykırı kişiliğinin yanı sıra dostları için daima dik duran, onları asla yarı yolda bırakmayan, güvenilir, şefkatli, eli açık ve zor günlerin insanıydı. Onu bir gönül adamı olarak her zaman sevgiyle anacağız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tüm Özgecmisler
E- BÜLTENİ ALMAK İÇİN




GOOGLE ÖZEL ARAMA